Napelem árak

Amikor valaki napelemes rendszert szeretne, akkor könnyelműen azt gondolhatja, hogy egy ilyen beruházásnak fix költségei vannak. A valóság azonban az, hogy egy ilyen rendszer ára igen változékony, nagyban függ az egyedi igényektől és adottságoktól. A Solernél a te elképzeléseidnek és fogyasztásodnak megfelelő ajánlatot állítunk össze. Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Mi befolyásolja a napelem rendszer árait?

A tévhitekkel ellentétben nem léteznek olyan univerzális, úgynevezett “dobozos” napelem rendszerek, amelyek hatékonyan is működnek. Az optimálisan megtérülő napelemes rendszer titka, hogy az adott épület és a benne élők teljesen egyedi igényeire van szabva. A napelemrendszer árak elsősorban ezektől a tényezőktől függenek, amelyek közül némelyiket csak személyes felmérés alapján lehet pontosan meghatározni. A Solernél saját csapatunk végzi a helyszín feltérképezését és az alábbiakat veszi figyelembe az árajánlat összeállításakor:

 • a ház tájolása,
 • a tető dőlésszöge,
 • a család fogyasztási igényei (mekkora a villanyszámla),
 • műszaki adottságok (pl.: csatlakozási teljesítmény),
 • van-e árnyékoló tényező,
 • a tető és a héjazat típusa, állapota,
 • mire szeretné a család használni a napelemes rendszer által termelt energiát.

A felsoroltakból is látszik, hogy több olyan teljesen sajátos szempont van, amely jelentősen befolyásolja a végső költségeket, legyen szó a rendszer műszaki adottságairól vagy a kivitelezés nehézségeiről. A Solernél kizárólag ajánlatkérés után készítünk költségtervezetet, hiszen mi személyre szabott megoldásokat szállítunk ügyfeleinknek, így tudjuk garantálni a rendszer ár-megtérülését és annak kifogástalan működését.

Napelemrendszer árak: miből áll egy napelemes rendszer?

Az árak közelítőleges meghatározásához ismerni kell, hogy milyen részekből áll egy napelemrendszer.

Ami mindenkinek elsőre eszébe jut a napelemekről, az maga a napelem panel, hiszen ez a leglátványosabb része a rendszernek. A napelem panel ára sokféle műszaki tulajdonságtól függhet, lehet kapni olcsóbbat és kifejezetten drágát is. A Solernél mi olyan neves gyártók napelem paneljeit használjuk, mint a Q Cells és a JA Solar. Ezek a márkák megbízhatóságukról és nagy teljesítményükről híresek, ezért az áruk is magasabb. Cserébe hosszú garanciát is ígérnek, amellyel a napelem tulajdonosok bebiztosíthatják magukat akár 25 évre.

Napelemes inverter árak

Egy napelemes rendszer nemcsak panelekből épül fel. További költséget jelent a napelemes inverter, amely nélkül egyetlen rendszer sem működik. Csapatunk két neves gyártó invertereit alkalmazza tervezéskor: a Huawei és a SolarEdge inverterekben 100 százalékig megbízunk és ügyfeleinknek is ezt a két gyártót ajánljuk. Nem utolsó sorban pedig a tartószerkezet és bizonyos alkatrészek is szükségesek, amelyek a rendszer beszerzési árának körülbelül 20-30 százalékát alkotják.
 • ilyen például a túlfeszültség védelem, amiről már korábban írtunk, hogy miért is olyan fontos és ennek ellenére miért feledkezik meg róla több kivitelező cég és vásárló
 • vagy a felszerelt kismegszakítók anyagminősége, márkája, amikre mi szintén külön gondot fordítunk, hogy a legmagasabb minőségű termékekkel dolgozzunk
A rendszerek fajlagos – tehát egy kWp-re vetített – árát az is befolyásolni fogja, hogy mekkora napelemrendszerről beszélünk, hány darabból álló napelem láncot kell kialakítani a helyszíni felmérés alapján. Egy kisebb rendszer fajlagosan egyértelműen többe fog kerülni, míg egy 30-40 ezer forintos villanyszámlát kiváltó rendszernek alacsonyabb lesz az egységköltsége. Nincs ez másképp például egy ház építésénél sem, minél nagyobb házat építünk, egy négyzetméter annál olcsóbbra jön ki.

Napelemrendszer tervezés ára és napelem telepítési árak

Sokan elfelejtik megemlíteni, hogy a napelemrendszereknek nemcsak beszerzési, hanem tervezési és telepítési ára is van. A Soler szakértő mérnök- és kivitelező-csapata gondos előzetes kalkulációt végez, milyen lehetőségek vannak a rendszer kiépítésére. Az alábbi szempontok mind befolyásolhatják a végső költségeket, ezeket azonban előfordul, hogy csak személyes felmérést követően tudjuk biztosan megállapítani:
 • Mekkora tetőfelület és/vagy földterület áll rendelkezésre?
 • Az ideális elhelyezés a déli tetőrész a napelemek telepítésére. Azonban az északi felület kivételével keleti és nyugati irányba is felszerelhetők, ilyenkor azonban több napelem panel termeli ki ugyanazt az energiát, amelyet a déli tetőrészen kevesebb (körülbelül 20 százalék az eltérés általánosságban).
 • A tető típusa is befolyásolja a rögzítés módját, költségeit. Hagyományos és lapostető esetén eltérhetnek a költségek, de ha a tető rossz minősége nem teszi lehetővé a telepítést, akkor a korszerűsítése további kiadásokat jelenthet a prémium végeredményért.
Ezeken kívül ne feledjük el, hogy a napelem telepítési árak azért is adódnak hozzá a végösszeghez, mert a kivitelezés magas szaktudást igénylő feladat. A napelemek otthoni, saját kezű felszerelése nemcsak kevésbé hatékony, de akár életveszélyes is lehet. Ha pedig olyan cégre bízod a munkát, akik az ajánlatuk alapján jóval olcsóbban dolgoznak, akkor érdemes inkább egy drágább, de megbízhatóbb és a napelem ár tekintetében teljes transzparenciát vállaló céggel leszerződnöd. Az alábbi kritériumok alapján mi a Solernél különböző csomagajánlatokat hoztunk létre, amelyek alapját a villanyszámla összege képzi, tartalmuk azonban rugalmasan alakítható. Mivel ragaszkodunk a személyes felméréshez, ezért tervező mérnökeink valószínűleg az egyedi elképzelések alapján pontosítanak az alábbi megközelítőleges költségeken:

Napelem rendszer árak a Solertől

Az Ön havi villanyszámlája

*Magyarázat

3 kWp teljesítmény

3 kWp teljesítmény

Havonta 11000 Ft villanyszámla kiváltásához

Inverter

Huawei SUN 2000-4KTL-M1 [WiFi]
10 év garancia

Napelem panel

Q-Cells Q.PEAK DUO BLK-G8+ 340Wp félcellás, mono FEKETE
9 db panel
25 év garancia
1 830 765 Ft

Kivitelezés kompletten*

4 kWp teljesítmény

4 kWp teljesítmény

Havonta 15000 Ft villanyszámla kiváltásához

Inverter

Huawei SUN 2000-4KTL-M1 [WiFi]
10 év garancia

Napelem panel

Q-Cells Q.PEAK DUO BLK-G8+ 340Wp félcellás, mono FEKETE
12 db panel
25 év garancia
2 142 183 Ft

Kivitelezés kompletten*

5 kWp teljesítmény

5 kWp teljesítmény

Havonta 19000 Ft villanyszámla kiváltásához

Inverter

Huawei SUN 2000-5KTL-M1 [WiFi]
10 év garancia

Napelem panel

Q-Cells Q.PEAK DUO BLK-G8+ 340Wp félcellás, mono FEKETE
15 db panel
25 év garancia
2 445 076 Ft

Kivitelezés kompletten*

6 kWp teljesítmény

6 kWp teljesítmény

Havonta 23000 Ft villanyszámla kiváltásához

Inverter

Huawei SUN 2000-6KTL-M1 [WiFi]
10 év garancia

Napelem panel

Q-Cells Q.PEAK DUO BLK-G8+ 340Wp félcellás, mono FEKETE
18 db panel
25 év garancia
2 808 877 Ft

Kivitelezés kompletten*

8 kWp teljesítmény

8 kWp teljesítmény

Havonta 28000 Ft villanyszámla kiváltásához

Inverter

Huawei SUN 2000-8KTL-M1 [WiFi]
10 év garancia

Napelem panel

Q-Cells Q.PEAK DUO BLK-G8+ 340Wp félcellás, mono FEKETE
23 db panel
25 év garancia
3 393 761 Ft

Kivitelezés kompletten*

9 kWp teljesítmény

9 kWp teljesítmény

Havonta 36000 Ft villanyszámla kiváltásához

Inverter

Huawei SUN 2000-8KTL-M1 [WiFi]
10 év garancia

Napelem panel

Q-Cells Q.PEAK DUO BLK-G8+ 340Wp félcellás, mono FEKETE
24 db panel
25 év garancia
3 723 974 Ft

Kivitelezés kompletten*

Olcsó napelemek: megéri?

Az elmúlt években az egyre népszerűbb napenergia növekvő kihasználtsága miatt számos olyan napelemgyártó lépett piacra főként Ázsiában, akik megkérdőjelezhető minőségű termékeket adnak el a vásárlóknak. Az olcsó napelem árak beszerzése ugyan anyagilag könnyebbséget jelenthet, de hosszú távon a beruházás akár veszteséges is lehet. Hogy miért állítjuk ezt?

A silány minőségű napelem panelek sokkal gyorsabban degradálódnak (veszítenek teljesítményükből), mikro-repedések keletkezhetnek rajtuk az időjárás viszontagságaitól vagy akár az ígért teljesítményüket már új korukban sem tudják megközelíteni. Az olcsóságra törekvő gyártók elvesznek például a minőségi alapanyagokból azért, hogy alacsonyabb áron tudják kínálni termékeiket. Így egy, a vártnál gyengébben termelő vagy nem termelő napelemrendszer sokkal többe kerül az időszak végén, mint egy drágább, de prémium rendszer, ami hozza, amit ígér a tervek szerint.

Egy professzionális, egyedileg megtervezett napelemrendszer lakossági felhasználóknál kevesebb mint 10 év alatt térül meg: ennyi idő alatt visszahozza a beszerzési árát a szolgáltatónál kiváltott villanyszámlákon keresztül. Miután a piac vezető napelem előállítói az említett 25 év garanciát is biztosítják termékeikre, így egy gyors fejszámolással igazolhatjuk is, hogy ha a 10 év utáni működési évek alatt a napelem meghibásodna, akkor az a gyártó kontójára javíttatható vagy cserélhető. A magas minőségű rendszerek a megtérülési idő 2,5-szereséig is működnek.

Személyre szabott napelem rendszer árak a Solernél

Csapatunkkal abban hiszünk, hogy az egyedi igények egyedi megoldásokat követelnek. Nálunk nincsenek megbízhatatlan gyártók, előre kitalált, mindenkinek tökéletes megoldások. A Soler napelem rendszer árak a te igényeidre szabottak, legyen szó minőségbeli vagy teljesítménybeli elvárásról.

Ha pedig döntöttél, hogy professzionális napelemes rendszerre van szükséged, akkor keress minket bátran!

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot

Amennyiben a finanszírozási formát egyébnek jelölted meg, kérjük pár mondatban részletezd a megjegyzés részben.