Napelem pályázat cégeknek

A napelem rendszerek nemcsak magánszemélyek, de cégek esetében is remek lehetőséget kínálnak a megtakarításra. Gyakori például, hogy a cégek beruháznak egy napelemes rendszerre. A jelenleg zajló energiaválság, rohamos áremelkedés és infláció idején még nagyobb az igény a spórolásra, az áramszámla csökkentésére, vagy akár kiváltására. Erre a legjobb és legideálisabb megoldást a napelem rendszerek jelentik. Amennyiben céged önerőből nem tud vállalni egy ilyen beruházást, úgy egy ilyen rendszer telepítésére állami támogatáson keresztül is van lehetőséged. Érdemes azonban a lehető leghamarabb lecsapni az ilyen támogatásokra, hiszen napelem pályázat cégeknek igen ritkán kerül kiírásra.

Napelem pályázat cégeknek: Széchenyi Kártya Program MAX

A Széchenyi Kártya Program már az elmúlt években is többféle pénzügyi megoldást kínált a vállalkozások számára. Az elmúlt pár évben ilyenek voltak a Széchenyi Kártya Program Plusz és a Széchenyi Kártya Program GO!, amelyek célja a világjárvány okozta gazdasági válság enyhítése volt.

2022. augusztusában elindult a program legújabb verziója, a Széchenyi Kártya Program MAX, amelynek különböző elemei idén szintén a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak segít a különböző beruházások és költségek finanszírozásában. Az államilag támogatott hitelprogram kedvező, fix 1,5%-os kamattal kínál szabad felhasználású folyószámlahitelt. Ennek a hitelnek az előnye, hogy a kamat a teljes futamidő alatt fix, így a vállalkozások költségterhei végig kiszámíthatóak. Emellett a hitel törlesztője alacsonyabb, mint a villanyszáma, lejárta után pedig a rendszer tovább termeli az energiát teljesen ingyen, a villanyszámla pedig akár 0 Ft is lehet.

Napelem pályázat cégeknek: Széchenyi Beruházási Hitel MAX

Ez egy a Program különböző hiteltermékei közül. Ennek a hitelterméknek maximum 10 év a futamideje és akár 400 millió forintos hitelösszeg is igényelhető. A beruházási hitel két részre oszlik. Évi fix 1,5%-os kamattal vehető igénybe, amennyiben klasszikus beruházási célokról, valamint hitelkiváltásról, üzletrész vásárlásról vagy agrár beruházásokról van szó. Energiahatékonyság javításának vagy technológiaváltásnak céljával azonban még kedvezőbb, 0,5%-os kamattal igényelhető. Ebbe a kategóriába tartozik a napelem rendszer telepítése is.

A hitelen felül az egyéb költségeket a bankok határozzák meg. További információkért lépj velünk kapcsolatba!

Széchenyi Beruházási Hitel MAX: példa-kalkuláció

Egy 50,6 kWp névleges teljesítményű rendszer beruházási költsége nettó 14,5 millió Ft. A programhoz 10% önerő szükséges, így a hitelösszeg 13,05 millió Ft, 10 éves futamidővel, 0,5%-os éves kamattal. Ezekkel az adatokkal számolva a havi törlesztőrészlet 110.000 – 135.000 Ft lenne, míg a havi villanyszámla 200.000 Ft (40Ft/kWh áramdíjjal és évi 60.000 kWh fogyasztással számolva). Ez már havi szinten is jelentős különbség, években nézve pedig még inkább.

Napelem pályázat cégeknek éves kiadás diagram
*A diagramon az látható, hogy az évek előrehaladtával mennyit költene a vállalkozás összesítve a hitelre vagy a villanyszámlára a jelenlegi áramárakkal kalkulálva. Érdemes megjegyezni, hogy a hitel 10 év után megszűnik, de a napelemes rendszer a továbbiakban is termelni fog „ingyen”.

Ezek a számok feketén-fehéren megmutatják, milyen jelentős megtakarítást jelent egy napelem rendszer beruházása a havi áramszámla fizetés helyett. Nem túlzás azt állítani, hogy ez egy arbitrázst adó támogatási lehetőség.

Teljes körű kivitelezés: mindenben segítünk

Ne ijedj meg attól, ha esetleg nem értesz a pályázatok benyújtásához. A Soler szakembereinek munkája ugyanis nem csak abból áll, hogy napelem paneleket telepít az épületek tetejére. Már a nulladik lépésben, a pályázat megírásában és benyújtásában is segítünk. A sikeres pályázat után pedig megkezdjük a helyszín paramétereinek felmérését és a szükséges napelem rendszer telepítésének megtervezését. Ekkor meghatározzuk, hogy az épület energiaellátásához milyen teljesítményű rendszer, valamint hány darab napelem panel szükséges.

Ezt a tervet engedélyeztetni szükséges az illetékes áramszolgáltatónál, de ezt a feladatot is nyugodtan ránk bízhatod. Ha az engedélyt megkapjuk, jöhet a rendszer telepítése. Ne hidd azonban, hogy ezután magadra hagyunk! A rendszert ugyanis beüzemeljük és ügyfelünket megfelelően felkészítjük a napelem rendszer használatára egy oktatóanyaggal.

Napelem pályázat cégeknek: ha környezetvédelem és költségcsökkentés céljából egy állami támogatású napelem rendszer telepítése mellett döntesz, kérj ajánlatot a Soler csapatától és hagyd, hogy megvalósítsuk céljaidat!

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot

Napelem pályázat cégeknek - Gyakori kérdések

A visszatáplálás felfüggesztése miatt most sokakban felmerül a kérdés. A napelem ipar azonban már erre is talált megoldást. A visszwatt védelemmel ellátott rendszerek például a szolgáltatótól teljesen függetlenül működnek és csak annyi energiát termelnek, amennyit a háztartás/épület adott pillanatban felhasznál. Másfelől Magyarországon magas a napsütéses órák száma, különösen a tavasztól őszig tartó időszakban. Ekkor a rendszer igen hatékonyan képes elektromos áramot termelni.

Rendszeres karbantartás mellett a Soler által telepített rendszerek akár 30-35 évig is jól teljesítenek, hatékonyan működnek. Bízunk napelem rendszereink minőségében és időtállóságban, így ezekre 25 év garanciát is vállalunk minden ügyfelünk esetében. A panelek teljesítménye ilyen hosszú időtávon azonban bizonyos mértékben csökkenhet.

A megtérülési idő több tényezőtől is függ, például magától a rendszer teljesítményétől, az energiaáraktól illetve, hogy lakossági vagy céges napelem telepítésről beszélünk. Az energiaárak jelentősen megemelkedtek, a rendszer- és telepítési költségek viszont arányában csupán minimálisan változtak. Ezért lakossági napelem telepítés esetén a mai energiaárakkal számolva már akár 5-6 év alatt is megtérülhet a beruházás. Céges napelem esetén ez az idő még rövidebb, mindössze akár 1-3 év.

A Soler által biztosított napelem rendszerek jó minőségű, időtálló termékek. Emellett egy-egy esős nap gondoskodik helyettünk a paneleken lévő esetleges lerakódások eltávolításáról. Az ügyfelek visszajelzése alapján az eső utáni napokon javul a rendszer teljesítménye. A biztonság kedvéért persze pár évente érdemes szakemberhez fordulni, aki átnézi a rendszert és elvégzi a szükséges, minimális karbantartást. Ennek költsége a teljes telepítéshez és a magas energiaárak megfizetéséhez képest igen alacsony.