Napelempark létesítés cégek számára

Egy napelempark létesítése fontos előrelépés minden vállalkozás életében egy zöldebb, költséghatékonyabb és még sikeresebb jövő felé. A Soler szakértő csapata azon dolgozik, hogy minél több vállalkozás számára hozza el a napenergia előnyeit – akár pályázati úton is. A fenntartható energiánál manapság nehéz jobb befektetést elképzelni. Tudjon meg többet az ipari napelem rendszer tartogatta lehetőségekről!

Napelempark vállalkozásoknak
Soler napelem telepítés

Miért éri meg a napelempark telepítése?

Napelem park ár - Jelentős megtakarítás hosszú távon

Egy cégre szabott, szakszerűen kialakított napelem rendszer drasztikusan csökkenti a vállalkozás energiakiadásait. Ha a bekerülési költségtől a rendszer élettartama alatti karbantartásig mindent bele is veszünk a számításba, így is közel több mint harmadával csökkenni fog a villamos energia kilowattóránkénti ára. Ez évekre, de akár hónapokra kiszámítva is jelentős megtakarítást jelent – ezt az összeget ezentúl szabadon fordíthatja bármi másra.

A napelempark ráadásul tartósan szolgálja a cég energiaigényét: bár a Solernél a garancia 25 évre szól, akár 30-35 évig is hatékonyan működhet egy újonnan telepített rendszer. Akár kifejezetten nagy energiaigényű a tevékenység, amelyet a cég folytat, akár szimplán csak zöldebb irányt venne – mindenképp érdemes belevágni.

Gyors megtérülés

Ha a lakossági telepítéseket is számításba vesszük, a napelem rendszer átlagos megtérülése hozzávetőlegesen 10 év. Nagyobb léptékű vállalati napelempark esetén az az – egyébként is kedvező – megtérülési idő még ennél is rövidebb lehet. Nézzünk egy szemléletes példát!

Tegyük fel, hogy rendel a Solertől egy ferde tetőre telepített  50 kW-os rendszert, amely évente körülbelül 60 mWh-t tud termelni. Az aktuális árakkal számolva a megtérülés mindössze 1-3 évre jön ki. Ha ehhez hozzávesszük azt a tényt is, hogy a bekerülési költség jelentős része vagy egésze pályázati forrásból is finanszírozható, a helyzet több mint kedvező.

A napelempark létesítését fontolgató vállalatoknak tehát a mai helyzetben nincs igazán vesztenivalójuk – nyereségből viszont annál több várható.

Könnyen megfelelhet a nagy megrendelők elvárásainak

Bevételének jelentős részét nagyvállalatok beszállítójaként termeli? Ha a válasz igen, a nyilvánvaló előnyökön kívül már csak ezért is érdemes elgondolkodni az ipari napelem rendszer lehetőségén. A nemzetközi trendek egyre markánsabban és egyre gyorsabban tolódnak a fenntartható energiaforrások irányába. Emiatt számos multinacionális vállalat jelentős előnyként kezeli a napelempark alapú energiatermelést, amikor beszállítót választ. Van, ahol azonban ennél is tovább mennek, és előny helyett egyenesen feltétellé teszik a zöld energiatermelést.

Cégvezetőként valószínűleg Ön is szimpatizál azokkal, akik nem félnek lépni és fejlődni: potenciális partnerei is pontosan így gondolkodnak. Ne várja meg, amíg beüt a “muszáj” pillanata: cselekedjen most és élvezze ki az előrelátás előnyeit!

A napelempark zöld lépés a jövő felé

Vállalkozóként mindig érdemes egy-két lépéssel előregondolni – a jövő pedig egyértelműen a napenergiáé. Az IRENA (Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökég) adatai szerint a jelenleg folyó technológiai fejlődésnek köszönhetően a napenergia 2050-re elláthatja a Föld elektromos energiaigényének negyedét. Ha ez megvalósul, a fotovoltaikus energiaforrások minden évben közel 4,9 gigatonnával csökkentik majd a szén-dioxid kibocsátást.

A napelempark létesítése tehát nemcsak látható költségcsökkenést és kézzelfogható üzleti előnyt jelent, hanem egyfajta társadalmi felelősségvállalás is. Ha napenergiában gondolkodik, Ön is aktív szerepet vállal az energiagazdálkodás fenntarthatóbbá válásában.

Napelempark cég

Prémium márkákkal dolgozunk

Napelempark telepítés

Napelem park pályázat cégeknek? Velünk közelebb kerülhet a sikerhez

A különböző európai uniós pályázatoknak köszönhetően ma már lehetséges céges napelem park létesítése – több mint kedvező feltételekkel. Az aktuális lehetőségeket folyamatosan nyomon követni, majd az Ön számára leginkább megfelelő kiírásra sikeres pályázatot benyújtani azonban nehezen teljesíthető kihívásnak tűnhet.

A Soler csapatára a napelem megtervezésén és telepítésén túl pályázat kérdésében is maximálisan számíthat! Sokéves tapasztalatunk során nagy gyakorlatot szereztünk a pályázati forrásból megvalósuló projektek kivitelezésében. Örömmel megadunk minden tőlünk telhető segítséget a teljes pályázati folyamat során. Hogy még közelebb vigyük a sikerhez, bátran ajánljuk partnerünket, a ProfitGO-t, akik több száz, ügyfeleik számára elnyert pályázattal a hátuk mögött az Ön cégét is hozzásegítik a következő mérföldkőhöz.

Napelempark létesítés - Ezért érdemes a Soler csapatát választani

Napelempark egyedi tervezés alapján

Ahogy nincs két egyforma vállalat, nincs két egyforma napelempark sem – és nem is kell, hogy legyen! A Soler csapata “dobozos” megoldások helyett a precíz, cégre szabott, részletesen kidolgozott megoldásokban hisz. Eddigi munkáink során sokszorosan bebizonyosodott, hogy hozzáállásunk helytálló: az eredményes működést minden megrendelőnél számtalan egyedi faktor befolyásolja, egészen addig, hogy milyen adottságokkal rendelkezik a naperőmű park tervezett helyszíne.

Csapatunk ezért minden megrendelést alapos helyszíni felméréssel kezdi. Részletesen konzultálunk a megrendelővel az igényekről és elképzelésekről, majd pontosan felmérjük a terület paramétereit, hogy a legjobb tájolást és elhelyezkedést biztosíthassuk.

Tapasztalt, profi csapat

A Soler csapata már több mint 500 napelem rendszer sikeres telepítését tudhatja a háta mögött. Minden megrendelést egyedi igényekre szabottan állítunk össze, hogy ügyfelünk befektetése mihamarabb megtérüljön. A kivitelezést pedig saját szerelőgárdánkkal végezzük, akiknek szakértelmében maximálisan megbízunk. Számunkra fontos, hogy minden munkatársunk képzett, tudásukat folyamatosan fejlesztő szakember legyen – ezért lendületes, fiatal csapatunkat regisztrált, tapasztalt villanyszerelő is erősíti.

 

Kizárólag minőségi termékekkel dolgozunk

Csak olyan napelem invertereket és paneleket telepítünk, amelyek minőségéről teljes mértékben meggyőződtünk. Az olyan elismert márkák termékei, mint Huawei, a Risen, a Longi vagy a Q-cells hatékonyan és hosszú távon fogják szolgálni ügyfeleinket. Emellett a legapróbbnak tűnő részletekre is odafigyelünk: minőségi szerszámokkal és járművekkel dolgozunk.

Velünk gördülékeny a közös munka

A Solernél alapvető, hogy nemcsak a kivitelezés előtt és alatt, de utána is szívesen válaszolunk ügyfeleink minden felmerülő kérdésére. Célunk, hogy a napelempark gazdája maximálisan elégedett legyen: így közlékeny, informatív hozzáállásunkkal biztosítjuk az együttműködés eredményességét és jó hangulatát.

További kérdése merült fel? Örömmel segítünk – vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Napelempark - Gyakori kérdések

Alapos helyszíni felmérést végzünk, amely során a vállalat energiaigénye mellett elemezzük a tervezett telepítéi terület adottságait is: így biztosítjuk a lehető leghatékonyabb tájolást és elhelyezést. Ha elfogadod az ajánlatunkat, jöhet a szerződéskötés és az engedélyeztetés – majd ha ezeken a bürokratikus feladatokon túlvagyunk, kezdjük is a telepítést! A cégre szabott napelemes kiserőmű megépítése után természetesen a beüzemelést is elvégezzük.

A szerződés megkötése után a tervet engedélyeztetnek kell, ami 50 kW-ig körülbelül 1-2 hónapos, afölött 2-3 hónapos procedúra. A beszerzés lapos tetős és földi telepítés esetén 2-3 hónap, ferde tető esetén 1-2 hét. Maga a telepítés lapos tetős/földi elhelyezésnél maximum 1 hét, ferde tetőre mindössze néhány nap. Ezután készre kell jelenteni a szolgáltató felé, és villanyóra csere is szükséges, amelyeket 1-2 hónap alatt lehet elintézni.

Érdemes ugyanakkor azt is számításba venni, hogy a napelem növeli az ingatlan értékét is egy esetleges eladás esetében, amit a megtérülési időbe nem szoktak beleszámolni. Ráadásul az egyre gyakrabban elérhető pályázati kiírások sokszor akár a telepítési költség felét is finanszírozzák.

Gyakorlatilag nincs limit: akkora teljesítményű napelemparkot telepítünk számodra, amilyenre cégednek az energiafogyasztási átlag alapján szüksége van. Napelempark rendszereink úgynevezett visszwatt alapon működnek, amely a megtermelt energia direkt felhasználását teszi lehetővé.

A napelem rendszerek egyik nagy előnye, hogy nem igényel gyakori és költséges karbantartást. Elegendő néhány évente szakembert hívnunk, aki átnézi a teljes rendszert és elvégzi a szükséges karbantartást. Ennek költsége a teljes beruházáshoz és a megtérüléshez képest elenyésző. Emellett pedig csak arra kell ügyelnünk, hogy az esetleges szennyeződést és lerakódásokat eltávolítsuk, letakarítsuk a panelekről. Ügyfeleink tapasztalat alapján azonban egy nagyobb esőzés ezt is megoldja helyettünk. Egy-egy esős nap után a Soler ügyfelei a rendszer jobb teljesítményéről számoltak be.

A Soler kizárólag a piacon neves gyártók jó minőségű termékeivel dolgozik. Ezek a rendszerek akár 30-35 éven keresztül képesek hatékonyan, jó teljesítménnyel működni. Annyira megbízunk napelem rendszereink minőségében, hogy minden ügyfelünk részére 25 év garanciát vállalunk. Azt azonban érdemes tudni, hogy ennyire hosszú időtávon a panelek teljesítménye minimálisan csökkenhet, azonban az aktuális energiaárak mellett még így is jelentős hasznot hoz, miután pár éven belül megtérült a teljes beruházás.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot

Elégedett napelem tulajdonosok

„Több árajánlat kérés után választottuk a Soler ajánlatát. Nagyon elégedettek vagyunk a kivitelezéssel, illetve a 25 év garanciás napelemükkel.”

Zoltán és Emese
Jászapáti

„A Soler munkatársai szakmailag felkészültek, gyors és precíz kivitelezést kaptunk, mely magába foglalta a megrendelést, írásos ajánlatot, a közüzemnél folytatott bejelentést, a kivitelezést és az üzembe helyezést is. Bármilyen szakmai kérésünk, kérdésünk merült fel, azonnal, készséggel álltak rendelkezésünkre.”

Mátra-Top Borház Kft.
Gyöngyös

„1 évvel ezelőtt szereltettem fel a napelemeket. Minőségi anyagokkal dolgoztak, precíz és megbízható munkát végeztek gyakorlott szakemberekkel. Korrekt árak és hibamentes működés. Nagyon elégedett vagyok.”

Csiklya András
Jászberény