Napelem telepítés KKV-k részére

Szabadítsd fel cégedet az energiaválság és az abból adódó áramár-növekedés terhe alól! Most igazán megéri beruházni egy napelem rendszerre, amely csökkenti, vagy akár ki is válthatja a villanyszámlákat.

Napelem cégeknek: miért éri meg beruházni?

A jelenlegi mértékű infláció, valamint energiaválság és -vészhelyzet idején a vállalatok kiadásai is jelentősen emelkednek. A nagyobb cégek számára a villamosenergia árak a többszörösére nőttek, de már a KKV-kat sem védi semmilyen „rezsikorlát”. A kisebb cégeknek is a piaci árat kell megfizetniük az áramért. Habár a lakossági szektort – átlagfogyasztás alatt – hatósági árral védik, a vállalatok teljesen ki vannak szolgáltatva a folyamatosan emelkedő versenypiaci áraknak. Ez a cégeknek 3-4-szeres árnövekedést, és ezáltal a profit nagy részének elvesztését is jelenti.

Jelenleg a legjobb megoldás tehát egy napelem rendszer telepítése, amely csökkentheti, sőt akár teljesen ki is válthatja a céges áramköltségeket. Nem beszélve arról, hogy a beruházási költségek pár éven belül teljesen megtérülnek, ami után a rendszer ingyenesen termeli tovább a villamosenergiát.

Ha pedig önerőből céged nem tud megvalósítani egy ilyen beruházást, 2022. augusztusa óta elérhető a Széchenyi Kártya Program legújabb verziója, a Széchenyi Kártya Program MAX. A hitelprogram keretein belül akár 400 millió forintos hitelösszeg is igényelhető fix, mindössze 0.5%-os kamattal. A hitel havi törlesztője jelentősen kevesebb, mint a havi villanyszámla összege. A beruházás így akár 2-3 év alatt is megtérülhet, ami után továbbra is alacsonyabb összegű, vagy akár 0 ft-os villanyszámlánk érkezik.

Amennyiben igénybe szeretnéd venni az állami támogatást, érdemes minél előbb megpályázni, hiszen nagyon ritkán érhetők el cégek számára ilyen típusú kedvezményes hitelek.

Díjmentes hitelügyintézés

Nem kell aggódnod, ha nem vagy tisztában az állami támogatások megpályázásának folyamatával. A Soler szakembereinek ebben is van tapasztalata, így teljesen átvállaljuk helyetted a támogatás igénylését. A te dolgod csupán annyi, hogy ajánlatot kérsz, minden mást pedig bízz ránk!

Napelem cégeknek: árak és megtérülés

A napelem rendszer telepítésének ára fix. A kivitelezés a következő lépésekből áll: tervezés, engedélyeztetés, anyagbeszerzés és kivitelezés. Ajánlatkérést követően helyszíni felmérést végzünk, ami alapján tételes műszaki ajánlatot küldünk. Emellett a várható termelést is meghatározzuk, abból pedig kiszámoljuk a megtérülést.

Egy 50,6 kWp névleges teljesítményű ferde tetőre telepítendő napelemes rendszer irányára: megközelítőleg nettó 14,5 millió Ft. Ez a rendszer – lokációtól és tájolástól függően – körülbelül 60.000 kWh mennyiségű villamosáramot képes előállítani. Feltételezve, hogy egy vállalkozás éves szinten pont ennyi villamosáramot használ fel, akkor 40 Ft/kWh áramdíjjal számolva éves szinten 2,4 millió Ft fix költsége keletkezik. Egy telepített napelem rendszerrel tehát ez az összeg teljes egészében megspórolható. Ebben az esetben a beruházás (14,5 millió Ft / 2,4 millió Ft) körülbelül 6 év alatt térül meg.

Érdemes azonban minél előbb beruházni, hiszen az árak folyamatosan emelkednek, és minél magasabb az áramdíj, annál rövidebb a megtérülési idő. Kétszeres árral (80 Ft/kWh) számolva például az éves kiadás 4,8 millió Ft. A napelem rendszer telepítésének ára azonban nem változik, így ebben az esetben ennek a megtérülési ideje (14,5 millió Ft / 4,8 millió Ft) a felére csökken. A rendszer telepítése így csupán 3 év alatt kifizetődik.

KKV napelem telepítés megtérülési idő

Egyéb előnyök

A napelem rendszerek egyik legnagyobb előnye vitathatatlanul a kiadások jelentős csökkenése. Ez viszont nem az egyetlen. A jelenlegi mértékű klímaváltozás megköveteli, hogy egyre inkább átálljunk a megújuló energia használatára. A napelem rendszerek tehát környezetbarát rendszerek. Emellett mellette szól még időtállósága is. Egy minőségi rendszer hosszú éveken át megbízhatóan üzemel.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot