Otthonfelújítási Támogatás 2024

Az Otthonfelújítási Hitelprogram 2024 egy olyan kezdeményezés, amely célja az otthonok energetikai hatékonyságának növelése és a lakókörnyezet javítása.

Napenergia Plusz Program 2024

Egy 75 milliárd forintos pályázatban a családok vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el 66%-os intenzitással. A támogatás az Energia- és klímapolitikai modernizációs rendszer forrásaiból származik, és  5 millió forint lehet egy projekt támogatási összege. Tehát egy 7,7 millió forintos projektre a maximális 5 millió forint támogatás igényelhető, és csak kb. 2,7 millió forint önerőt kell biztosítani. A 2024-ben induló programra mintegy 15 ezer háztartás számíthat támogatásra. 

A PÁLYÁZAT előregisztrációja 2024. 01. 15-én 10 órakor megnyílt!

Hálózati energiatárolók telepítése energiapiaci szereplőknél RRF-6.5.1-23

Nemrég megjelent a vállalati energiatárolók telepítésére szolgáló új pályázat, amely Magyarország kormánya által biztosított 62 milliárd forint forrást kínál az uniós helyreállítási program keretében. Ez a lehetőség segíti az energiapiaci szereplőket beruházásaikban, és hozzájárul a zöldenergia hatékonyabb felhasználásához.  

A támogatási kérelmeket 2024.01.15. (08:00)-tól 2024.02.05. (22:00)-ig lehet benyújtani. A pályázat részletes adataiért töltsd ki adatlapunkat!

Napelem pályázat

Nem kell vagyonokkal rendelkezned ahhoz, hogy fenntartható forrásból láthasd el lakóhelyed energiaigényét! Ma már rendszeresen érhetők el különböző napelem pályázat opciók, amelyek leveszik a válladról az átállás anyagi terheinek egy részét – vagy akár az egészét! A Soler honlapján nemcsak naprakész információkat találhatsz az aktuális lehetőségekről: csapatunk hatékony segítséget is nyújt, hogy pályázatod minél jobb esélyekkel induljon. Kérd ajánlatunkat!

Légy képben a lehetőségekkel!

Ma már el sem tudjuk képzelni az életünket villamos energia nélkül – és ez így van jól. A megnövekedett energiaigényünknek nem kell, hogy áldozatul essen sem a bolygó, ahol élünk, sem a költségvetésünk! Persze a váltáshoz, fejlesztéshez komoly tőkére is szükség van – de csak akkor, ha valaki nem ismeri az aktuális napelem pályázati lehetőségeket.

Napjainkban ugyanis – az Európai Uniós klímacélok következtében – számos olyan pályázat kerül kiírásra, amely támogatja a napelem rendszer beruházásokat. Ennek formája általában vissza nem térítendő támogatás – ez a legideálisabb, ilyenkor az állam vagy az Európai Unió gyakorlatilag beszáll a költségeidbe. Gyakran találkozhatunk ugyanakkor olyan lehetőségekkel is, amelyeknek kamatmentes hitel az alapja – ez is jelentős könnyebbséget jelent.

Sok helyről hallhatod: a tudás hatalom. Különösen igaz ez akkor, ha olyan megbízható formában kaphatsz anyagi segítséget otthonod vagy vállalkozásod fejlesztéséhez, mint egy támogatás! Azt ajánljuk, ha már itt vagy, mentsd is el ezt az oldalt könyvjelzőként: itt, a Soler honlapján mindig friss és pontos információkat találsz majd az aktuális pályázati lehetőségekről!

Napelem pályázat magánszemélyeknek: aktuális lehetőségek

A lakossági napelem pályázat kategóriába azok a lehetőségek tartoznak, amelyeket 18. életévüket betöltött, tehát nagykorú magánszemélyek (jogi nyelven természetes személyek) pályázhatnak meg. Ismerd meg közelebbről az aktuális lehetőségeket!

A magánszemélyek 100%-ban vissza nem térítendő támogatása már nem érhető el, de ettől függetlenül továbbra is megéri napelemet telepíteni. Vedd fel velünk a kapcsolatot és egy konzultáció után segítünk megtervezni a megfelelő rendszert otthonodba!

Napelem pályázat cégeknek

Vállalatodat mérhetően versenyképesebbé teszi, ha napelemekkel váltod ki energiaigényed egy részét vagy egészét. Az pedig különösen előremutató, ha napelem park létesítésében gondolkodsz. A Soler célja, hogy segítse azokat, akik hozzád hasonlóan már ma tesznek egy fenntarthatóbb jövőért! Ha hozzánk fordulsz, nemcsak a teljes körű, prémium kivitelezésben számíthatsz szakértelmünkre, hanem alaposan felkutatjuk a céged számára releváns pályázati lehetőségeket, és segítünk a sikeres benyújtásban.

Pályázatot nyújthatnak be:

  • azok, akiknek nincs lejárt köz- vagy hiteltartozása
  • azok, akik rendelkeznek minimum egy lezárt éves működési múlttal
  • azok, akik megfelelnek a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában lévő feltételeknek

Hitelösszeg: 1-500 millió Ft
Futamidő: 10 év
Önerő: A beruházás tervezett költségének 10%-a
Kamat: (Napelem beruházásra) fix 0.5% / év
Törlesztés megkezdése: Maximum 24 hónap elteltével

Felhasználása:

  • klasszikus beruházási célokra
  • ingatlan- vagy üzletrészvásárlásra
  • ingatlan- vagy üzletrész berendezésére
  • tárgyi eszközök beszerzésére
  • energiahatékonyság javítására
  • technológiaváltásra

A pályázat benyújtásának határideje: Az első konstrukció határideje 2022. november végén járt le. Azonban több pénzügyi hírportál számolt be arról, hogy hasonló feltételekkel folytatódik 2023-ban is a Széchenyi Hitel Program.

Mit tehetsz a sikeres pályázat érdekében?

Ahogy ez minden más finanszírozási lehetőségnél is így van, a sikeres napelem pályázat kulcsa is az, hogy első lépésként kiválasszuk az erőforrásainknak – és terveinkhez! – leginkább passzoló pályázatot. Nem szabad hirtelen döntéseket hozni egy ilyen helyzetben: ha vakon tapogatózva csak rábökünk az első lehetőségre, van rá esély, hogy haszon helyett csak nehézségeket okozunk magunknak. Ne essünk ebbe a hibába!

Ha ez megvan, a második lépés a költségvetés megtervezése és elkészítése. Fontos, hogy minden részletet foglaljunk bele a tervbe, és a naprakészség érdekében a legfrissebb piaci napelem árakat vegyük alapul! Így kevesebb kellemetlen meglepetés fog érni a megvalósítás során.

Napelem pályázat - Így segít a Soler

Célunk, hogy valódi segítséget nyújtsunk abban, hogy minél többek számára elérhető legyen a napelem-alapú energiaellátás – ezért túl azon, hogy összegyűjtjük az aktuális pályázati lehetőségeket, lépésről lépésre végig is kísérünk a siker útján.

Mi már jól ismerjük a pályázatok menetét – azokat a folyamatokat, amelyek bonyolult labirintusnak tűnhetnek sokaknak, akik először próbálkoznak hasonlóval. A Soler csapata már kiismeri magát az adminisztráció, az utánajárás és az egyeztetések erdejében, így tapasztalatunkat átadva útmutatást tudunk biztosítani.

Ez azonban még nem minden: partnerünknek, a ProfitGo-nak teljeskörűen átadhatod az irányítást napelem pályázat kérdésében, így kiváló esélyekkel indulhatsz a siker útján.

Mi történik, ha elnyered a megpályázott összeget?

Az ajánlatkérést követően alapos helyszíni felmérést végzünk, hogy a lehető legpontosabban jelezzük előre a felmerülő költségeket. Ha megfelelőnek találtad és elfogadtad ajánlatunkat, megkötjük a szerződést.

Ezt követi a rendszer megtervezése – veled együttműködésben, az elnyert pályázat kritériumainak megfelelően. Ezután telepítjük és beüzemeljük a napelem rendszert: részletesen megmutatjuk a használatát, hogy ne csak környezeti, de műszaki szempontból is valóban fenntartható megoldással szolgáljunk.

Kérdésed merült fel a napelem pályázat lehetőségeivel kapcsolatban? Keress minket elérhetőségeink egyikén, örömmel állunk rendelkezésedre!

Induljon el pályázaton segítségünkkel, kérjen be ajánlatot!

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot

Napelem pályázat - Gyakori kérdések

A Soler kizárólag nívós gyártók minőségi termékeit forgalmazza. Ezek a prémium napelem rendszerek akár 30-35 éven keresztül is képesek hatékonyan, jó teljesítménnyel elektromos áramot termelni. Az idő során a panelek teljesítménye bizonyos mértékben csökkenhet, de minden ügyfelünknek 25 éves garanciát vállalunk a telepített rendszerre. Javasolt a rendszeres, azonban minimális karbantartásra is figyelni, amelyet szakemberre érdemes bízni.

A modern napelem rendszerek szerencsére nem igényelnek gyakori és költséges karbantartást. Csupán pár évente elegendő, ha egy szakember átnézi a teljes rendszert és elvégzi a szükséges, minimális karbantartást. Ez sem időben, sem anyagi téren nem igényel sokat a felhasználó részéről, cserébe hosszú éveken keresztül megfelelően működő napelem rendszer biztosítja háztartásunk energiaszükségletét. A tisztításról pedig egy-egy esős nap kiválóan gondoskodik, amely eltávolítja a paneleken lerakódott szennyeződéseket.