Napelem pályázat

Nem kell vagyonokkal rendelkezned ahhoz, hogy fenntartható forrásból láthasd el lakóhelyed energiaigényét! Ma már rendszeresen érhetők el különböző napelem pályázat opciók, amelyek leveszik a válladról az átállás anyagi terheinek egy részét – vagy akár az egészét! A Soler honlapján nemcsak naprakész információkat találhatsz az aktuális lehetőségekről: csapatunk hatékony segítséget is nyújt, hogy pályázatod minél jobb esélyekkel induljon. Kérd ajánlatunkat!

Légy képben a lehetőségekkel!

Ma már el sem tudjuk képzelni az életünket villamos energia nélkül – és ez így van jól. A megnövekedett energiaigényünknek nem kell, hogy áldozatul essen sem a bolygó, ahol élünk, sem a költségvetésünk! Persze a váltáshoz, fejlesztéshez komoly tőkére is szükség van – de csak akkor, ha valaki nem ismeri az aktuális napelem pályázati lehetőségeket.

Napjainkban ugyanis – az Európai Uniós klímacélok következtében – számos olyan pályázat kerül kiírásra, amely támogatja a napelem rendszer beruházásokat. Ennek formája általában vissza nem térítendő támogatás – ez a legideálisabb, ilyenkor az állam vagy az Európai Unió gyakorlatilag beszáll a költségeidbe. Gyakran találkozhatunk ugyanakkor olyan lehetőségekkel is, amelyeknek kamatmentes hitel az alapja – ez is jelentős könnyebbséget jelent.

Sok helyről hallhatod: a tudás hatalom. Különösen igaz ez akkor, ha olyan megbízható formában kaphatsz anyagi segítséget otthonod vagy vállalkozásod fejlesztéséhez, mint egy támogatás! Azt ajánljuk, ha már itt vagy, mentsd is el ezt az oldalt könyvjelzőként: itt, a Soler honlapján mindig friss és pontos információkat találsz majd az aktuális pályázati lehetőségekről!

Napelem pályázat magánszemélyeknek: aktuális lehetőségek

A lakossági napelem pályázat kategóriába azok a lehetőségek tartoznak, amelyeket 18. életévüket betöltött, tehát nagykorú magánszemélyek (jogi nyelven természetes személyek) pályázhatnak meg. Ismerd meg közelebbről az aktuális lehetőségeket!

Kódszáma: RRF-6.2.1
Pályázatot nyújthatnak be:

 • nagykorú természetes személyek (magánszemély)
 • akik magyar adóazonosító jellel rendelkeznek
 • a beruházással érintett ingatlanban tulajdonjoggal rendelkezik (nem elég haszonélvezeti, özvegyi, egyéb jog)
 • a beruházással érintett ingatlanban állandó lakcímmel rendelkező természetes személyek 2020. évi, a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont (bruttó) jövedelmük egy főre jutó összege 0 Ft és 4 850 000 Ft közé essen

A támogatás jellege: utólag finanszírozott, vissza nem térítendő támogatás KIVITELEZŐI finanszírozással
A támogatás mértéke: 100 %
A támogatás maximális összege: 2,9-11,3 mFt pályázatonként

Felhasználása:

 • Tetőszerkezetre telepített, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer telepítése, de legfeljebb 5 kWp
 • Napelemes rendszer telepítése, nyílászárók cseréje, tárolókapacitás létesítése és fűtési rendszerek elektrifikálása:
  • a. tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer
   létesítése (legfeljebb 5 kWp), fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval és fűtőpanelekkel, villamosenergia tároló beépítése, nyílászáró csere

A pályázat benyújtásának határideje: Több szakaszban történik, a következő időintervallumokban:

 • 2021.12.06 – 2022.01.17
 • 2022.09.12 – 2022.10.24
 • 2023.09.11 – 2023.10.23
 • 2024.09.02 – 2024.10.14

Napelem pályázat cégeknek

Vállalatodat mérhetően versenyképesebbé teszi, ha napelemekkel váltod ki energiaigényed egy részét vagy egészét. Az pedig különösen előremutató, ha napelem park létesítésében gondolkodsz. A Soler célja, hogy segítse azokat, akik hozzád hasonlóan már ma tesznek egy fenntarthatóbb jövőért! Ha hozzánk fordulsz, nemcsak a teljes körű, prémium kivitelezésben számíthatsz szakértelmünkre, hanem alaposan felkutatjuk a céged számára releváns pályázati lehetőségeket, és segítünk a sikeres benyújtásban.

Mit tehetsz a sikeres pályázat érdekében?

Ahogy ez minden más finanszírozási lehetőségnél is így van, a sikeres napelem pályázat kulcsa is az, hogy első lépésként kiválasszuk az erőforrásainknak – és terveinkhez! – leginkább passzoló pályázatot. Nem szabad hirtelen döntéseket hozni egy ilyen helyzetben: ha vakon tapogatózva csak rábökünk az első lehetőségre, van rá esély, hogy haszon helyett csak nehézségeket okozunk magunknak. Ne essünk ebbe a hibába!

Ha ez megvan, a második lépés a költségvetés megtervezése és elkészítése. Fontos, hogy minden részletet foglaljunk bele a tervbe, és a naprakészség érdekében a legfrissebb piaci árakat vegyük alapul! Így kevesebb kellemetlen meglepetés fog érni a megvalósítás során.

Így segít a sikeres pályázatban a Soler

Célunk, hogy valódi segítséget nyújtsunk abban, hogy minél többek számára elérhető legyen a napelem-alapú energiaellátás – ezért túl azon, hogy összegyűjtjük az aktuális pályázati lehetőségeket, lépésről lépésre végig is kísérünk a siker útján.

Mi már jól ismerjük a pályázatok menetét – azokat a folyamatokat, amelyek bonyolult labirintusnak tűnhetnek sokaknak, akik először próbálkoznak hasonlóval. A Soler csapata már kiismeri magát az adminisztráció, az utánajárás és az egyeztetések erdejében, így tapasztalatunkat átadva útmutatást tudunk biztosítani.

Ez azonban még nem minden: partnerünknek, a ProfitGo-nak teljeskörűen átadhatod az irányítást napelem pályázat kérdésében, így kiváló esélyekkel indulhatsz a siker útján.

Mi történik, ha elnyered a megpályázott összeget?

Az ajánlatkérést követően alapos helyszíni felmérést végzünk, hogy a lehető legpontosabban jelezzük előre a felmerülő költségeket. Ha megfelelőnek találtad és elfogadtad ajánlatunkat, megkötjük a szerződést.

Ezt követi a rendszer megtervezése – veled együttműködésben, az elnyert pályázat kritériumainak megfelelően. Ezután telepítjük és beüzemeljük a napelem rendszert: részletesen megmutatjuk a használatát, hogy ne csak környezeti, de műszaki szempontból is valóban fenntartható megoldással szolgáljunk.

Kérdésed merült fel a napelem pályázat lehetőségeivel kapcsolatban? Keress minket elérhetőségeink egyikén, örömmel állunk rendelkezésedre!

Induljon el pályázaton segítségünkkel, kérjen be ajánlatot!

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot

Amennyiben a finanszírozási formát egyébnek jelölted meg, kérjük pár mondatban részletezd a megjegyzés részben.