Visszwatt védelem

Visszwatt védelem: a napelemes kiserőmű megoldást jelenthet a visszatáplálás felfüggesztésére. Kérjen ajánlatot visszwatt napelem rendszer telepítésére!

Napelemes kiserőmű

Mit jelent a visszwatt védelem?

A 2022. októberében bejelentett, napelemhasználatot érintő változások értelmében ideiglenesen a lakossági felhasználóknak nincs lehetősége a megtermelt energiát visszatáplálni a hálózatra. Egy napelem rendszer viszont, különösen a napsütéses évszakokban több energiát termel, mint amennyit adott pillanatban a fogyasztó felhasznál. Visszatáplálás nélkül azonban ez a többletenergia elvész.

Erre jelenthet megoldást a visszwatt rendszer, vagy más néven napelemes kiserőmű. A visszwatt védelem lényege, hogy a napelem rendszer – az inverter szabályozásával – csak annyi energiát termel, amennyit a háztartás adott pillanatban fel is használ. Ebből adódik, hogy ez a megoldás leginkább azoknak előnyös, akik napközben használják a legtöbb energiát.

Visszwatt védelem - inverter szabályozása

Az inverter szabályozásának több módja van, de jelenleg a kettő legfőbb és leggyakrabban alkalmazott megoldás a mágneskapcsolós és a buszhálózatos inverter szabályozás.

Mágneskapcsoló: A mágneskapcsoló az inverter AC oldalán található, ennek segítségével, távolról történik az inverter vezérlése, vagy másnéven be- és kiszakaszolása. A módszer előnye, hogy egyszerűen és gyorsan szabályozható az inverter, viszont némi hátránya is van. Valós szabályzásra nincs lehetőség, az inverter be- vagy kikapcsolt állapotban van és a visszakapcsolás perceket is igénybe vehet. Ennek oka, hogy minden visszakapcsolásnál a teljes hálózatra kapcsolódási folyamat végbemegy.

Buszhálózat: A buszhálózat egy korszerű szabályozási módszer. Az inverterekkel való folyamatos kommunikáció egy úgynevezett buszhálózaton történik. Előnye, hogy a hálózat kiépítése egy szakértő számára egyszerű és kevesebb vezetéket igényel, mint a mágneskapcsolós megoldás. Emellett sokkal pontosabb szabályozást tesz lehetővé.

A szabályozás nem működik az összes típusú inverternél, a visszwatt rendszer speciális készüléket igényel. Kérjen ajánlatot a Solertől!

Egyéb megoldások a felfüggesztett visszatáplálás idejére

Szigetüzemű napelem rendszer: Ennek lényege, hogy a napelem rendszer egy saját energiatároló akkumulátorral rendelkezik, így a fogyasztó teljes mértékben független a szolgáltatótól. A rendszer által megtermelt energia az akkumulátorba kerül betáplálásra és onnan is használja fel a rendszer. Hátránya, hogy az akkumulátor tárolási kapacitása is ideje korlátozott.

Hibrid napelem rendszer: Ahogy azt a neve is sugallja, ennél a rendszernél a saját akkumulátoros tárolás és a hálózatra való visszatáplálás egyszerre valósul meg. Ez a hibrid inverternek köszönhető. A visszatáplálás felfüggesztése alatt természetesen ennek a rendszernek csak a saját akkumulátoros tárolása használható.

Prémium márkákkal dolgozunk

Visszwatt védelem: miért válassza a Solert?

Széles körű szolgáltatás

A Soler napelem kivitelező cég lakossági és céges napelem telepítésében egyaránt jelentős tapasztalattal rendelkezik. Emellett a termékek terén is széles kínálattal rendelkezik. A Soler szakembereire számos típusú napelem rendszer kivitelezésében számíthat, többek között a visszwatt, hibrid vagy szigetüzemű rendszerek telepítésében is.

Teljes körű szolgáltatás

A Solerre nemcsak a kivitelezésben számíthat, hanem már a kezdetektől fogva. Ajánlatkérést követően egy helyszíni felmérés során gyűjtünk össze minden fontos információt, pl. a háztartás átlagos, éves fogyasztását, a fogyasztó igényeit és az esetleges jövőbeni korszerűsítéseket. Ezt követően megtervezzük azt a napelem rendszert (panelek száma, rendszer teljesítménye), amely az adott épületet a lehető leghatékonyabban látja el villamosenergiával.

Amennyiben Ön pályázaton keresztül szeretné megvalósítani a napelem rendszer kivitelezést, mi átvállaljuk a pályázat benyújtását és az azzal kapcsolatos teendőket, adminisztrációt. Ezt követően nagy tapasztalattal rendelkező szakembereink telepítik otthonába a napelem rendszert, beüzemelik és minden fontos információt elmondanak a fogyasztónak a rendszer működéséről.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot