Napelem lapostetőre

Hatékony napelem lapostetőre is: a napelem rendszer egy speciális tartószerkezet segítségével lapostetőre is könnyedén felszerelhető. Kérjen ajánlatot napelem rendszere megtervezésére és kivitelezésére még ma!

Napelem lapostetőre

Miért a Soler?

Soler - Egyedi megoldások
Egyedi megoldások

Egyedi igények alapján egyedi napelemrendszer

Soler prémium napelemek
PRÉMIUM NAPELEMEK

Gyártóink top kategóriás rendszerei az átlagosnál több energia megtermelésére is képesek

Soler - Tapasztalt szakemberek
TAPASZTALT SZAKEMBEREK

Magas tudású villamosmérnökök, szakértő telepítők és villanyszerelők alkotják csapatunkat

Soler - 25 év garancia
AKÁR 25 ÉV GARANCIA

Extrém magas garanciát biztosítunk a komplett napelemrendszerre

Hogyan dolgozunk?

HOGYAN LEHET NEKED IS NAPELEMRENDSZERED 3 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN?

Soler árajánlatkérés

1. Árajánlatkérés és helyszíni felmérés

Soler szerződéskötés

2. Szerződéskötést követően tervezés és engedélyeztetés

Soler kivitelezés

3. Kivitelezés: napelemrendszer telepítése és beüzemelése

Napelem rendszer lapostetőre

Napelem lapostetőre

A lehető leghatékonyabb működésért a napelem paneleknek 30-45°-os dőlésszöggel kell rendelkezniük. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a napelem lapostetőre nem szerelhető fel úgy, hogy a lehető legtöbb napsugarat gyűjtse be. A Soler szakemberei egy speciális tartószerkezetet rögzítenek a panelek alá, amelyek a megfelelő szögben tartják azokat.

A lapostető nagy előnye, hogy a napelem paneleket szabadon, a megfelelő – déli – tájolással helyezhetjük el rajta, még hatékonyabbá téve így a napelem rendszert. Emellett a hagyományos sátor- vagy nyeregtetős kivitelezéssel szemben a lapostető érintetlen marad, hiszen a paneleket nem a tetőszerkezethez rögzítjük.

Ráadásul a tartószerkezet felszerelése nem jelent extra időt vagy bonyolult kivitelezési folyamatokat. Szakembereink által ugyanolyan egyszerűen telepíthető, mint a hagyományos háztetőkre szerelt napelem panelek.

Prémium márkákkal dolgozunk

Napelem lapostetőre: milyen tetőkön valósítható meg?

Többféle megoldás is létezik, ha a napelem rendszert lapostetőre szükséges telepíteni, ugyanis tető és tető között is van különbség. Egy jó teherbírású tetőszerkezet esetén a napelem paneleket megtartó szerkezetet betonsúlyozással rögzítjük. De olyan lapostető esetén is megoldható a napelem telepítés, amelyiknek a többlet teherbírása alacsony. Ilyen esetben egyfajta aerodinamikus megoldást alkalmazunk.

Lapostető esetén külön ügyelni kell arra, hogy mivel a panelek nem közvetlenül a tetőn fekszenek, az erősebb szél alákaphat és felfelé nyomhatja a szerkezetet. Szakembereink azonban minden részletre odafigyelnek a tervezés és a kivitelezés során is. Emellett termékeink magas minősége garantálja, hogy azok stabilan álljanak az időjárás esetleges viszontagságai ellenére is.

Napelem lapostetőre szerelése
Napelem lapostetőn

Napelem telepítés - Egyéb feltételek

Akár lapostetőre, akár a hagyományos, 45°-os tetőre telepítjük is a napelem rendszert, fontos, hogy a tetőszerkezet és annak anyaga is megfelelő legyen, hogy elbírja a paneleket. A pala- és nádtető kivételével minden típusú tetőhéjazaton megvalósítható a telepítés.

Habár a megfelelő dőlésszög és tájolás egyszerűen megoldható egy lapostetőn, fontos, hogy legyen elég hely a panelek számára. Az épületek energiaigénye eltérő, ami meghatározza azt is, hogy hány darab panelre és milyen teljesítményű rendszerre van szükség. Abban az esetben sem kell lemondani a napelem rendszerről, ha a tető területe esetleg nem elég nagy. Ilyen esetben növelhető a rendszer teljesítménye, esetleg az épülethez tartozó melléképület tetején is lehetőség van panelek elhelyezésére.

Pályázatbenyújtás

Amennyiben valamilyen állami támogatáson keresztül szeretne napelem rendszert kiépíteni, több évnyi tapasztalatunknak köszönhetően a pályázat megírásában és benyújtásában is segítséget tudunk nyújtani. Ránk bízhatja a teljes folyamatot.

Napelem lapostetőre - Gyakori kérdések

A napelem rendszerek nagy előnye, hogy nem igényelnek költséges és gyakori karbantartást. Elegendő, ha 2-3 évente szakembert hívunk, aki átnézi a paneleket és a rendszert. Emellett a panelek letakarításáról érdemes gondoskodni a hatékony működés érdekében. Ügyfeleink elmondása szerint azonban egy-egy nagyobb esőzés ezt is elintézi, ami után azt tapasztalták, hogy a rendszer hatékonyabban, jobb teljesítménnyel működik.

Ez több tényezőtől is függ, például az energiaárakról. A termékek, valamint a telepítés ára az energiaárak növekedéséhez képest arányában csak minimálisan emelkedtek, ezért minél magasabb a villamosenergia ára, annál hamarabb térül meg egy ilyen beruházás. Lakossági napelem esetén kb 5-6 év, míg céges rendszer esetén kb 1-3 év a megtérülés ideje.

Nem mellékes azonban a rendszer minősége és teljesítménye sem. Egy jó minőségű és teljesítményű rendszer ugyanis sokkal hatékonyabban képes áramot termelni, mint az olcsóbb, rossz minőségű termékek.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot

Elégedett napelem tulajdonosok

„Több árajánlat kérés után választottuk a Soler ajánlatát. Nagyon elégedettek vagyunk a kivitelezéssel, illetve a 25 év garanciás napelemükkel.”

Zoltán és Emese
Jászapáti

„A Soler munkatársai szakmailag felkészültek, gyors és precíz kivitelezést kaptunk, mely magába foglalta a megrendelést, írásos ajánlatot, a közüzemnél folytatott bejelentést, a kivitelezést és az üzembe helyezést is. Bármilyen szakmai kérésünk, kérdésünk merült fel, azonnal, készséggel álltak rendelkezésünkre.”

Mátra-Top Borház Kft.
Gyöngyös

„1 évvel ezelőtt szereltettem fel a napelemeket. Minőségi anyagokkal dolgoztak, precíz és megbízható munkát végeztek gyakorlott szakemberekkel. Korrekt árak és hibamentes működés. Nagyon elégedett vagyok.”

Csiklya András
Jászberény