Napelemes rendszer

A napelemes rendszer az elektromos áramot napsugarak segítségével állítja elő, kiváltva a hálózatból érkező villamos áramot és annak költségét. Energiája 100 százalékban megújuló, környezetkímélő és tiszta forrásból származik. Segítségével szinte teljesen függetleníthetjük magunkat a szolgáltatótól, miután egy napelemrendszer hatékonyan képes működtetni az elektronikai eszközöket, akár a fűtést is. A Soler csapata segít Neked kiválasztani a felhasználáshoz leginkább passzoló napelemrendszert, majd professzionálisan telepíti otthonodba: ismerd meg szolgáltatásunkat!

Milyen elemekből áll egy napelemes rendszer?

 • Napelem panel
 • Inverter
 • Rögzítő- és tartószerkezet
 • Túláram- és túlfeszültség védelem (!)
 • Kiegészítők, tartozékok

Hogyan zajlik a napelemes rendszer telepítése?

Helyszíni- vagy távolsági felmérés: ha egy mód van rá, javasoljuk a helyszíni felmérést hogy személyesen mérjük fel a feladatokat. Magyarországon elérhető műholdképek segítségével azonban képesek vagyunk távolról is felmérést végezni a műszakilag és esztétikailag kifogástalan telepítésért.

Tervezési folyamat: csapatunk tagjai nagyfokú műszaki tudással és rendszerismerettel rendelkeznek. Csakis olyan tervet készítünk, amelyről tudjuk, hogy műszakilag megállják a helyüket. A folyamat során korszerű tervezőprogramok, rutinunk és tekintélyes szakmai tapasztalatunk is segít minket a munkában.

Engedélyeztetési eljárás: az elkészült tervet minden esetben engedélyeztetni kell a szolgáltatóval, mi pedig törekszünk ennek zökkenőmentes lebonyolítására. Azért is vagyunk roppant körültekintőek a tervezési fázisban, hogy a napelemes rendszer kapacitása megfeleljen a szolgáltató és természetesen az ügyfelünk elvárásainak.

Pályázat: gyakran kerülnek kiírásra napelemrendszer beruházásokat támogató pályázati felhívások. Csapatunk számos alkalommal menedzselt ilyen folyamatokat, így ügyfeleinknek ebben is hatékony segítségére tudunk lenni.

Rendszertelepítés: az alapos tervezés és a dinamikus telepítés hívei vagyunk. Előbbi a felesleges köröktől szabadít meg, míg utóbbi a mihamarabbi használatba vételt teszi lehetővé. Természetesen a lendületes telepítés nem megy a minőség rovására – minden projektet igényesen és precízen hajtunk végre.

Beüzemelés: nálunk a telepítéssel még nem érnek véget a feladatok. Munkánkat akkor tekintjük befejezettnek, ha ügyfeleink a napelemes rendszer birtokba vétele után megértették és meg is tanulták használni azt. Ennek érdekében saját oktatóanyaggal is szolgálunk, valamint később is elérhetők maradunk.

Garancia biztosítása: prémium termékeink minőségéért, biztonságáért és hosszú élettartamáért minden esetben kezességet vállalunk. Az általunk telepített napelem rendszerek garanciáját mi nem csak továbbítjuk, hanem magunk is biztosítjuk. Ügyfeleinknek csak kommunikálnia kell felénk érvényesítési szándékát, és mi elintézzük a gyártóval.

Napelemes rendszer telepítés a Soler csapatától: miért minket válasszon?

 • Professzionálisan telepítjük Neked napelemes rendszeredet
 • Csakis kiváló minőségű, egymással jól működő elemekből álló rendszert telepítünk
 • Komplett napelem rendszer telepítés az igényegyeztetéstől a használatbavételig
 • Vállaljuk a teljeskörű adminisztrációt és egyeztetünk a szolgáltatóval
 • Segítséget nyújtunk pályázatok menedzselésében is

Napelem rendszer árak: milyen gazdasági előnyökkel jár a telepítése?

Napelemrendszert jellemzően hosszú időre, akár 20-30 évre szereznek be az emberek. Alkalmazása megbízható befeketésnek minősül még akkor is, ha egy napelemrendszer ára elsőre nem ezt mutatja. Való igaz, hogy sokak számára nagy falat lehet anyagilag, azonban minden esetben megtérül a ráfordított költség. Ennek egyik oka, hogy a napelemes rendszer a lakás teljes villamos energiaszükségletét hatékonyan képes fedezni.

Az előállított villamos energiát– hálózatra termelő rendszernél – a közcélú hálózatba „töltjük” vissza, vagy egy akkumulátorban eltárolhatjuk későbbi felhasználás céljából. Így folyamatosan biztosítva lesz a villamos energiaellátás még akkor is, ha esetleg áramkimaradás történne. Miután a bekerülési költségeit viszonylag gyorsan visszatermeli, onnantól folyamatos profitot fog hozni. Magának a napelemrendszernek az ára, elsősorban annak teljesítményétől függ. Példának okáért:

 • 7 kW napelem rendszer ár <10 kW napelemrendszer ár <20 kW napelem rendszer ár stb.

Mekkora napelem rendszer kell otthonunk energiaellátásához?

Annak függvényében lehet kiszámítani a szükséges napelem rendszer teljesítményt, hogy egy hónapban mennyit költünk a villanyszámlára. Ennek alapján:

 • 8-10.000 forintos villanyszámla/hó – 2-3 kW napelem rendszer
 • 15-20.000 forintos villanyszámla/hó – 4-5 kW napelem rendszer
 • 30-40.000 forintos villanyszámla/hó – 9-10 kW napelem rendszer
 • 40.000 forintos villanyszámla felett/hó – 12-20 kW napelem rendszer

Felkeltette érdeklődésed napelemrendszer tervezési szolgáltatásunk?
Soler napelemes rendszer egyedi igényekre szabva: kérjen tőlünk ajánlatot!

Napelemes rendszer - Gyakori kérdések

A jelenlegi törvény értelmében lakossági felhasználók, illetve saját felhasználásra energiát termelő cégek nem táplálhatják vissza a megtermelt energiát a szolgáltató hálózatára. Emiatt sokakban felmerül a kérdés, hogy így is megéri-e napelem rendszert telepíttetni. A napelem piac azonban folyamatosan fejlődik. Célja, hogy a lehető legtöbben átállhassanak zöld energiára, így ma már erre az esetre is van megoldás.

Vannak olyan napelem rendszerek – visszwatt védelemmel ellátott, hibrid- és szigetüzemű napelem rendszer – amelyek a szolgáltatótól függetlenül működnek. Mindhárom típus eltér egymástól, azonban egyiket sem kell a szolgáltató hálózatára kötni. Vagy a rendszer saját akkumulátora tárolja a megtermelt energiát, vagy éppen csak annyit termel a napelem, amennyit adott pillanatban fel is használunk.

Minden esetben egy helyszíni felméréssel kezdjük a napelem rendszer telepítését. Ennek során nemcsak azt állapítjuk meg, hogy milyen teljesítményű rendszer szükséges az adott épület energiaellátásához, hanem a tetőszerkezetet is felmérjük. Amennyiben a szerkezet stabil és az anyaga is megfelelő (napelem rendszer nád- vagy palatetőre nem telepíthető), biztos lehet benne, hogy a panelek nem terhelik meg a tetőt.

A napelem panelek gyártásánál erre egyébként is ügyel a gyártó. Egy hagyományos gerenda is könnyedén elbírja.

Az olcsó napelem rendszerek esetében tudnunk kell, hogy valamely része kevésbé jó minőségű alapanyagból készült, így tudja a forgalmazó olcsóbb áron kínálni a terméket. Hosszú távon azonban a rendszer részeinek gyorsabb degradálódása miatt ez költségesebb lehet az ügyfeleknek, mintha már alapból egy drágább, de magas minőségű rendszerre ruháznának be.

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot