Napelem telepítés

Úgy gondoljuk, hogy a napelemrendszerek telepítése nem csak abból áll, hogy paneleket teszünk a tetőkre. Ez egy komplex energetikai és műszaki beruházás, amihez szaktudás és kompetencia szükséges. Ezért a napelem telepítés teljes folyamatában számíthatsz ránk. A tervezéstől kezdve a beüzemelésig, a pályázattól a garancia érvényesítéséig minden ponton segítünk.

Napelemrendszert jellemzően hosszú időre, akár 20-30 évre szereznek be az emberek, így meglehetősen ritkán kell ezzel a kérdéssel újra foglalkozniuk. Éppen ezért tőletek sem várjuk el, hogy ehhez az egy-két alkalomhoz beleássátok magatokat a napelemrendszerek jogi, engedélyeztetési, vagy éppen műszaki hátterébe és adminisztratív részleteibe. Ezeket mi mind megtesszük, hogy tehermentesítsünk titeket.

Soler napelemrendszer telepítés

Ismerd meg a napelemrendszer telepítésének lépéseit!

Hatékony táv- vagy helyszíni felmérés

Mi szeretjük személyesen is megismerni leendő ügyfeleinket. Szem előtt tartva ügyfeleink egészségét és a társadalmi felelősségvállalási szempontokat, ha van rá lehetőség mi a helyszínen mérjük fel a napelem telepítési feladatokat. Magyarország területeiről online elérhető műholdképek segítségével vagy személyes megtekintés során mérjük fel, hogyan tudjuk a műszakilag és esztétikailag is kifogástalan telepítést elvégezni.

Akárhogy is történik a felmérés, egy biztos: kollégáink, akik a felmérést végzik, minden esetben rendelkeznek szerelői tapasztalattal, így nagyfokú rálátásuk van a tervezésre és a teljes folyamatra is.

Az ingyenes helyszíni felméréshez töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat vagy vedd fel velünk a kapcsolatot »

Tervezés

A szakszerű, megfelelően működő, mindenki igényét kiszolgáló napelem rendszer telepítés alapja az alapos, precíz tervezésben rejlik. Saját magunk végezzük a tervezést, ahol nagyfokú műszaki tudásra, rendszerismeretre van szükség, de emellett rutinunkra és tapasztalatunkra is támaszkodunk. Csak olyan terveket készítünk, amelyekről tudjuk, hogy műszakilag megállják a helyüket.

Olyan tervezőprogramokkal dolgozunk, amelyek a korábbi évek besugárzási és a napsütéses adatait veszik alapul. Ebből kiindulva kalkuláljuk ki, hogy az adott igényekhez milyen lesz az optimális méretű, teljesítményű rendszer, mennyi kilowattóra termelésére legyen képes. A tervezéshez szükséges tudnunk, hogy a napelemek milyen szerkezetű, dőlésszögű és tájolású tetőre kerülnek majd. Ezen adatokat már a helyszíni felmérés során begyűjtjük.

A tervezés fázisában szükséges megállapítani, hogy mekkorára csökkentsük le az ügyfeleink villanyszámláját. Ha nulla forint alá visszük le az áramszolgáltatónak fizetendő díjat, akkor többlettermelésről beszélünk. Ebben az esetben a villanyszámla az áhított nulla forint lesz, és az ezen felül napelemmel megtermelt energia pedig visszatermelődik a központi hálózatba (betáplálás történik), amely után még a szolgáltató fizet az ügyfélnek. Rendkívül előnyös, idilli állapotnak hangzik ez, de sajnos a visszatermelt áram egységenkénti ára jóval kevesebb, mint amennyiért a szolgáltatótól kapjuk, ami valljuk be, nem túl kifizetődő. A 2023. decemberéig érvényes szaldós elszámolással azonban nincs árkülönbség a kettő között.

Rendszereinket a közös egyeztetés és igényfelmérés alapján tervezzük meg. Törekszünk arra, hogy a napelemrendszer teljes egészében kiváltsa a korábbi villanyszámlát, de ne termeljen feltétlenül plusz energiát a központi hálózatra. Ugyanis a nagyobb rendszer kiépítésének plusz költsége nem térülne meg a betáplálásból kapott összegből.

Engedélyeztetés

A napelem beszerelés engedélyeztetés nélkül nem megvalósítható. Az elkészült tervet minden esetben engedélyeztetni szükséges az illetékes áramszolgáltatónál. Bár nem csak rajtunk múlik a siker, mi mindig arra törekszünk, hogy az engedélyeztetést végző szolgáltatónál elfogadásra kerüljenek tervezéseink. Ezért körültekintőnek kell lennünk a tervezés során. A rendszert úgy kell kialakítanunk, hogy a meglévő villanyóra és beépítésre kerülő inverter (ez alakítja át a napelemből származó egyenáramot 230 V-os váltóárammá, amit már fel tudnak használni az elektromos berendezések) kapacitása egyensúlyban legyen egymással, tehát bírja is el a hálózat a napelem rendszert és az áramszolgáltató is engedélyezze azt.

Pályázat

Jól tudjuk, hogy egy napelemrendszer kiépítése sokaknak anyagilag nagy falat lehet. Szerencsére gyakran kerülnek kiírásra olyan pályázatok, amelyek támogatják a napelemrendszer beruházásokat, általában vissza nem térítendő támogatás keretében vagy legalább kamatmentes hitel formájában. Számos ügyfelünk használja ki a pályázatok adta lehetőségeket, így mi is sok esetben mentünk végig az efféle folyamatokon, ezáltal jól ismerjük azok menetét, az egyes lépéseit és feltételeit.

Ügyfeleinknek megadunk minden tőlünk telhető segítséget, és útmutatást biztosítunk számukra a teljes pályázati folyamathoz.

Napelem telepítés, napelem kivitelezés

Az alapos tervezés és lendületes telepítés hívei vagyunk. Azért fektetünk nagy hangsúlyt a tervezés minden részletére, hogy az engedélyeztetés és telepítés során ne legyenek meglepetések, plusz körök, amelyek kitolhatják a használatba vételt.

Kiemelt tulajdonságunknak számít igényességünk. A napelem egy rendkívül hasznos találmány, egyben értéknövelő eszköze is a házaknak. Ez akkor tud valóban érték lenni, ha minden része szépen néz ki, hatékony és a hosszú évek során az is marad. Ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az utolsó csavarig minden igényesen, precízen kerüljön beépítésre, szem előtt tartva a szép megjelenést.

A telepítés bizalmas része a munkánknak, hiszen ügyfeleink udvarán, a házában és tetőjén is dolgozunk. Precizitásunk nem csak abból fakad, hogy nagy összegű beruházásokat végzünk, ez belső igényességünkből is ered, amely minden munkafolyamatunkat fémjelzi. Az ügyfeleink életterére, környezetére, kertjére fokozott figyelmet fordítunk, és minden esetben tisztán és rendezetten hagyjuk el a területet.

Beüzemelés

Nálunk, a Solernél nem a napelem telepítés az utolsó fázis a napelemrendszer kivitelezésében. Munkánkat akkor érezzük késznek, ha ügyfeleink birtokba vették az új napelem rendszert, értik és meg is tanulták annak használatát. Ennek segítésére saját oktató anyagot is adunk rendszereink mellé. A zavartalan működtetés érdekében a beüzemelés után is elérhetők maradunk.

Garancia

Termékeink prémium eszközök, a minőség, biztonság és élettartam tekintetében a felső kategóriát képviselik. Mi a garanciát nem csak továbbítjuk, hanem magunk is biztosítjuk. Úgy érezzük korrektnek, hogy habár csak közvetítők vagyunk, akkor is vállaljunk nagy szerepet a garancia terén. A garancia érvényesítés minden esetben rajtunk keresztül zajlik, neked elegendő csak felénk kommunikálni, minden mást elintézünk a gyártókkal.

Hogyan dolgozunk?

Hogyan lehet neked is napelemrendszered 3 egyszerű lépésben?

1

Árajánlatkérés és helyszíni felmérés

2

Szerződéskötést követően tervezés és engedélyeztetés

3

Kivitelezés: napelemrendszer telepítése és beüzemelése