Napelem családi házra

Napelem családi házra teljeskörű kivitelezéssel. Szakembereink házhoz mennek, hogy felmérjék a ház paramétereit, majd megtervezik és felszerelik a napelem rendszert. Ha pályázaton keresztül igényelnéd, úgy a pályázat benyújtását is teljesen ránk bízhatod. Kérj ajánlatot a Solertől!

Napelem telepítés

Napelem családi házra: miért éri meg?

Ma már nem csak nagy épületeken és hatalmas területű napelem farmokon találkozhatunk napelem rendszerrel. Családi házak tetején is szembejön velünk, és ez nem meglepő, hiszen egyre többen kezdik meglátni a napelem rendszerek előnyeit.

Hosszú távú megtakarítás

Mindegy, hogy egy nagyobb épületről vagy egy családi házról van szó, a saját magunk által megtermelt energia ingyenes. Éppen ezért egy napelem rendszer kiépítésével jelentősen csökken a villanyszámlánk összege, sőt a legtöbb esetben teljesen el is tűnik, azaz 0 Ft-ra jön ki. A napenergia egy kifogyhatatlan energiaforrás, így nem kell áramszünettől sem tartanunk.

Befektetés

Azok az ingatlanok, amelyeken napelem rendszert építettek ki, jelentősen többet érnek a piacon, mint a hasonló kategóriájú, ám napelem nélküli házak. Habár a napelem rendszer telepítésekor valószínűleg nincs tervben az ingatlan eladása, mindenképp érdemes ezt a szempontot is szem előtt tartani.

Környezetvédelem

A napelem egy környezetbarát módja az energiatermelésnek. Semmilyen káros anyagot nem bocsát ki, ami a jelenlegi klímaválság szempontjából igen fontos tényező. Emellett működése teljesen zajmentes, így ilyen téren sem zavaró környezetünknek.

Pályázatok, támogatások

Sokak hezitálnak – a későbbi megtérülés ellenére is – a kezdetleges beruházás költségei miatt. Ezért van lehetőség különböző pályázatok és támogatások segítségével kiépíttetni a komplett napelem rendszert. Ha te is pályázat útján szeretnél beruházni egy napelem rendszerre, a Soler szakemberei átvállalják tőled a teljes pályázási folyamatot. Neked csak ajánlatot kell kérned tőlünk, a többit teljes egészében ránk bízhatod.

Hosszú élettartam

A napelem rendszereknek nincsenek mozgó, forgó alkatrészei, így a meghibásodás vagy kopás nem jelent kockázatot. Éppen ezért nincs szükség rendszeres és magas költségekkel járó karbantartásra.

Milyen családi házra építhető ki napelem rendszer

Habár egyre több családi házon látni napelemeket, bizonyos szempontoknak meg kell felelnie a háznak ahhoz, hogy azon kiépíthető legyen a rendszer. Mivel a napelemek a tetőre kerülnek, fontos, hogy minden szempontból megfelelő tetőszerkezettel rendelkezzen a ház.
  • Egyfelől a tetőnek olyan erősnek kell lennie, hogy elbírja a napelem paneleket. Habár azoknak egyesével nincs nagy súlya, több felszerelése esetén bizony szükség van egy stabil tetőszerkezetre.
  • A másik fontos tényező a tetőfedés anyaga. A pala és nád tetőket kivéve szinte minden típusú tetőhéjazatra tudunk napelem rendszert telepíteni. Ha a tetőszerkezet ezeknek a szempontoknak nem felel meg, a napelem rendszer kiépítése előtt a tetőfedést kell megcsináltatni.
  • Az sem mellékes szempont, hogy van-e elég hely a tetőn annyi panelnek, amennyire a ház energiaellátásához szükség van. Persze akkor sem megoldhatatlan a dolog, ha esetleg nem fér el annyi panel, mint amennyi kellene. Ilyen esetben lehetőség van bizonyos fokig növelni a teljesítményt adott alapterületű tetőn is nagyobb teljesítményű napelem paneleket használva az átlagosnál. Egy ilyen problémára az is megoldást jelenthet, ha a házhoz tartozik garázs vagy bármilyen melléképület. A napelemek ugyanis arra is felszerelhetők, és onnan is meg tudják termelni otthonunk energiáját, így az a pár panel, ami a háztetőre nem fér, elhelyezhető máshol is.
  • A következő, amitől függ, hogy telepíthető-e a rendszer a tető tájolása. Egy északi tájolású tető esetében komolyan meg kell vizsgálni a körülményeket, mert ezen a tetőn töredéke lesz csak a termelés egy ideális tájoláshoz képest. Ezen kívül bármerre néző tetőn kiépíthető, de a leghatékonyabb egy déli tájolású házon lesz.
  • A tető dőlésszöge is sokat számít. Ez Magyarországon a legtöbb esetben nem okoz gondot, hiszen a háztetők többsége 30-45°-os dőlésszöggel rendelkezik, ami ideális. Speciális tartószerkezettel pedig lapostetőn is megoldható a napkollektorok telepítése.
Napelempark telepítés

Prémium márkákkal dolgozunk

Gyakran felmerülő kérdések

Napelem családi házra árak: mennyibe kerül egy napelem rendszer?

A napelem rendszerek ára több mindentől is függ: a panelek minőségétől, az inverter típusától, a ház paramétereitől és bizony a kivitelezőtől is. Napelem rendszer telepítése előtt érdemes minőségi rendszert és hozzáértő kivitelezőt választani, így az hosszú élettartamú lesz és további karbantartási, szerelési költségekkel nem fog együtt járni.

Méret: mekkora napelem rendszerre van szükség egy családi házhoz?

Ha felmerül a napelem családi házra való telepítése, sokakban felmerülő kérdés, hogy mekkora rendszer kiépítésére van szükség. Ezt leginkább a ház mérete dönti el. A Soler szakemberei ajánlatkérés után helyszíni kiszállást vállalnak, ahol felmérik a ház paramétereit és az igényeidet, ami által meghatározzák, hogy mekkora napelem rendszer szükséges a házra.

Mennyi idő alatt térül meg a beruházás?

A válasz erre a kérdésre is több mindentől függ. Függ a termelés hatékonyságától, amit a megfelelő tájolás növel. Függ attól, hogy csak a villanyt vagy a fűtést is ezzel szeretnénk megoldani. Kizárólag villany esetén a megtérülés körülbelül 7-9 év alatt történik. Ha a fűtés is része, akkor ez 1-2 évvel csökken. Egy pályázattal vagy támogatással igénybe vett beruházás pedig akár 5 év alatt is megtérülhet.

Többlet termelés: hol tárolhatom és hogyan használhatom fel?

Sokakban merül fel a kérdés, hogy a téli, kevésbé napos hónapokban, hogy történik a napenergia termelése. A tavaszi, nyári napokon a napelemek sokkal több energiát termelnek, mint amire aznap szükségünk van, különösen tiszta, napos időben. Ez a megtermelt többlet viszont nem vész el. Lehetőségünk van ezt elszámolni a szolgáltatóval, jelenleg a többlet energiát a hálózatba visszatáplálva azt az éves elszámolási cikluson belül bármikor „ingyen” felhasználhatjuk, a közcélú hálózatot kvázi energiatárolóként használva. Ezt nevezzük szaldós elszámolásnak.

További előnyökkel járhat, ha magunk tároljuk a pluszban megtermelt energiát. Ez a hibrid rendszerekkel lehetséges, ahol a megtermelt többletet saját akkumulátorainkban tároljuk, így azt bármikor felhasználhatjuk, amikor a rendszer kevesebb energiát termel, például az esti órákban vagy egy borongósabb napon.

Soler Napelemrendszer egyedi tervezés alapján

Napelem családi házra teljes körű kivitelezéssel

Amikor felmerül valakiben az igény egy napelem rendszer telepítésére, gyakran okoz fejtörést számára, hogy hogy is kell nekiállni egy ilyen kivitelezésnek. Ki szerzi be a napelem paneleket és a többi alkatrészt, ki telepíti, majd üzemeli be a rendszert és így tovább.

A Soler vállalja a teljes folyamatot a nulladik lépéstől a beszerzésen át, a kivitelezésig és beüzemelésig. Ajánlatkérést követően szakembereink felmérik a házad paramétereit, igényeidet és meghatározzák, hogy mekkora és milyen teljesítményű rendszer kiépítésére lesz szükség. Ezután megtervezzük és telepítjük a napelem rendszert. A beüzemelést is mi végezzük, sőt, ha pályázati úton szeretnéd kiviteleztetni, mi annak benyújtását is teljes mértékben átvállaljuk. A te dolgod csupán, hogy élvezd a 0 Ft-os villanyszámla örömeit!

Kérj ajánlatot a Soler csapatától!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot

Elégedett napelem tulajdonosok

„Több árajánlat kérés után választottuk a Soler ajánlatát. Nagyon elégedettek vagyunk a kivitelezéssel, illetve a 25 év garanciás napelemükkel.”

Zoltán és Emese
Jászapáti

„A Soler munkatársai szakmailag felkészültek, gyors és precíz kivitelezést kaptunk, mely magába foglalta a megrendelést, írásos ajánlatot, a közüzemnél folytatott bejelentést, a kivitelezést és az üzembe helyezést is. Bármilyen szakmai kérésünk, kérdésünk merült fel, azonnal, készséggel álltak rendelkezésünkre.”

Mátra-Top Borház Kft.
Gyöngyös

„1 évvel ezelőtt szereltettem fel a napelemeket. Minőségi anyagokkal dolgoztak, precíz és megbízható munkát végeztek gyakorlott szakemberekkel. Korrekt árak és hibamentes működés. Nagyon elégedett vagyok.”

Csiklya András
Jászberény