Rugalmas energiajövő: új pályázati lehetőség vállalatoknak!

Örömmel jelentjük, hogy nemrég megjelent a vállalati energiatárolók telepítésére szolgáló új pályázat, amely Magyarország kormánya által biztosított 62 milliárd forint forrást kínál az uniós helyreállítási program keretében. Ez a lehetőség segíti az energiapiaci szereplőket beruházásaikban, és hozzájárul a zöldenergia hatékonyabb felhasználásához. 

Program neve és kódszáma: Hálózati energiatárolók telepítése energiapiaci szereplőknél RRF-6.5.1-23

Beadási határidő: 2024.02.05. (22:00)

Kik pályázhatnak?

A pályázatra azok a Magyarországon vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel rendelkező gazdasági társaságok és vállalkozások jelentkezhetnek, akik érvényes műszaki-gazdasági tájékoztatóval vagy hálózati csatlakozási engedéllyel rendelkeznek.

 

Miért érdemes rajtunk keresztül pályázni?

Mint ahogyan a napelem rendszerek is, úgy az energiatárolók is többféle teljesítményben, kapacitással érhetők el. Felhasználóként nem szükséges tudnod, hogy mekkora rendszerre van szükséged, ugyanis a Soler csapata helyetted is tudja.

Felmérjük, hogy mekkora egy évben vállalkozásod energiaigénye, valamint, hogy mennyi energiát képes a napelem rendszered termelni. Ennek alapján meg tudjuk határozni, hogy számodra melyik a legmegfelelőbb energiatároló, amely se nem túl kicsi, se nem túl nagy.

Mit nyerhetünk?

A zöldenergia tárolásával részben kiegyenlíthető az időjárásfüggő megújulók természetes teljesítményingadozása, elősegítve a tiszta energiaforrások térnyerését. Az energia tárolása tovább erősíti Magyarország energiafüggetlenségét és csökkenti a villamosenergia-hálózat üzemeltetési költségeit.

A várható végső kedvezményezettek mintegy 440 MW összkapacitásban telepíthetnek új energiatárolókat a 2026 májusi határidőig. Ez a beruházás több mint hússzorosára növelheti a hazai kapacitást, hozzájárulva ezzel a zöldenergia tárolásához és az energiahatékonyság fokozásához.

Hogyan pályázhatunk?

A támogatási kérelmeket 2024.01.15. (08:00)-tól 2024.02.05. (22:00)-ig lehet benyújtani. A pályázat részletes adatai itt érhetők el.

 

Ha vállalkozásod érdekelt a zöldenergia jövőjében és szeretnél részt venni ebben az izgalmas pályázati lehetőségben, töltsd ki ajánlatkérő adatlapunkat és légy részese a fenntartható jövő építésének!

Ajánlatkérő adatai

Kérlek, add meg a szükséges adatokat, ahova megküldhetjük az árajánlatot